DecoMecor

کلینیک ساختمانی و دکوراسیون

DecoMecor

کلینیک ساختمانی و دکوراسیون

قیر و کاربرد آن در ساختمان سازی

تاریخچه وجود قیر ؟

 

نفت خام مایعی غلیظ و افروختنی به‌رنگ قهوه‌ای سیر یا سبز تیره یا سیاه است که در لایه‌های بالایی بخش‌هایی از پوسته کره زمین  یافت می‌شود. نفت شامل آمیزه پیچیده‌ای از هیدروکربن‌هایی گوناگون است .با توسعه و پیشرفت تکنولوژی حفاری در اواسط قرن نوزدهم و تکنولوژی تقطیر و پالایش نفت در اواخر قرن نوزدهم و استفاده از آن در موارد غیر سوختی، جهش حیرت‌آوری بوجود آمد. بطوری که امروزه صنایع پتروشیمی نفش اساسی و بنیادی در رفع نیاز عمومی جامعه به عهده دارد .بیشتر دانشمندان منشأ تشکیل نفت را گیاهان و موجودات آلی  موجود در اقیانوس‌های اولیه می‌دانند .باقی‌مانده جانوران و گیاهانی که میلیون‌ها سال قبل در محیط دریا زندگی می‌کرده‌اند، طی میلیونها سال توسط لپه‌های گل و رسوبات مدفون شده‌اند و تحت فشار و دمای بالا، نبود اکسیژن و مدت زمان طولانی تبدیل به نفت گردیده و در صورت وجود این شرایط همراه با سنگ مخزن مناسب، نفت به‌مقدار زیاد در حوضچه نفتی جمع می‌گردد .
نفت خام حالت روغنی دارد و به شکل‌های جامد (قیرهای نفتی) و مایع دیده می‌شود. برخی اوقات به تمام اشکال نفت هیدروکربن  نیز گفته می‌شود. اگر نفت در محلی جمع گردد به ‌آن محل «حوضچه نفتی» می‌گویند. از مجموع چندین حوضچه نفتی، یک «میدان نفتی» حاصل می‌شود. به‌سنگ متخلخل دربرگیرنده نفت، «سنگ مخزن» می‌گویند.


تعریف قیر 

 

قیر ماده‌ای است سیاه رنگ و خمیری  شکل که در عایق کاری رطوبت و ساخت آسفالت کاربرد دارد. قیر انواع گوناگونی دارد که هر یک از انواع آن، دارای کاربرد خاصی است. قیر, از مشتقات نفت است.در واقع , ماده‌ای هیدروکربنی است به رنگ سیاه تا قهوه‌ای تیره که در سولفید کربن وتتراکلرید کربن کاملاً حل می‌شود. قیر دردمای محیط، جامد است. اما با افزایش دما، به حالت خمیری درمی‌آید و پس از آن مایع می‌شود. کاربرد مهم قیر به علت وجود دو خاصیت مهم این ماده است؛ نفوذناپذیری در برابر آب و چسبندگی آن . قیر معمولاً از تقطیر  نفت خام  به دست می‌آید. چنین قیری قیر نفتی یا قیر تقطیری نامیده می‌شود.


انواع قیر نفتی چیست ؟

 

قیر 50-40
قیر 70-60
قیر 100-85

 

 

انواع قیر


اقسام قیر مصرفی

قیرهای راهسازی

کارهای عمرانی : راه‌ ه ا، فرودگاه‌ ها ، زمین‌های ورزشی ، بنیاد ‌های ساختمان ، عایق کاری ساختمان و …

زمینه‌های هیدرولیکی : کانال ها ، پل ها ، مخازن آب ، سد و…

آب بندی کردن بام ساختمان‌های تازه ساخته شده

الکتریکی : نوارهای آسفالتی ، پرکردن اتصالات الکتریکی ، پوشش سیم ها ، عایق کاری و…

مصارف صنعتی: پوشش محافظ فلزات ، رنگ آمیزی ، درزبندی ، باطری سازی ، تایر سازی ، کفاشی  ، پوشش لوله گاز زیر زمینی و …

کشاورزی: حفظ رطوبت ، زودرسی گیاه ، جلوگیری از سله و ایجاد جنگل‌های مصنوعی ، فرسایش خاک و شن های روان و ….


مهم ترین محصول های تولید شده از قیر های نفتی کدام است ؟

 

قیر محلول
قیر امولسیون


ویژگی ها و کاربرد های قیر محلول :


قیرهای محلول از حل کردن قیر در حلالها یا روغنهای نفتی به دست می­آید. نوع و کیفیت قیرهای محلول به کیفیت قیرها، نوع حلال و مقدار حلال بستگی دارد. هر اندازه مقدار حلالهای نفتی در قیر محلول زیادتر باشد، روانی آن بیشتر است. عدم دسترسی به وسایل گرم­کننده قیر، تجزیه شدن قیر در حرارتهای بالا، سرد شدن قیر در هنگام کار، عدم امکان نفوذ آن در مواد معدنی متخلخل، لزوم ایمنی کارگران، آتش­سوزی و صرف وقت باعث می­شود که در بعضی موارد از قیرهای محلول استفاده شود. قیرهای محلول در راهسازی برای اندودهای سطحی، نفوذی، آسفالت سطحی، آسفالت سرد کارخانه­ای و یا مخلوط در محل مصرف می­شود.

 

قیر


ادامه مطلب

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.